Τσιτσιμπύρα - Το πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό της Κέρκυρας Κατά την διάρκεια της Αγγλικής παρουσίας στην Κέρκυρα οι Άγγλοι ευγενείς απολαμβάνουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό με τζίντζερ, την τσιτσιμπύρα (ginger - beer). Μια Αγγλική συνταγή την οποία παρασκευάζει από το 1920, ο Χριστόφορος Χειμαριός και η οικογένεια του. Αποτελείται από τζίντζερ - ένα ιδιαίτερα επωφελές για τον οργανισμό συστατικό - φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά κατά την παρασκευή της, ενώ δεν προστίθεται ανθρακικό παρόλο που αφρίζει. Είναι ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση.
 Τσιτσιμπύρα - Το πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό της Κέρκυρας
 
Κατά την διάρκεια της Αγγλικής παρουσίας στην Κέρκυρα οι Άγγλοι ευγενείς απολαμβάνουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό με τζίντζερ, την τσιτσιμπύρα (ginger - beer). Μια Αγγλική συνταγή την οποία παρασκευάζει από το 1920, ο Χριστόφορος Χειμαριός και η οικογένεια του.

Αποτελείται από τζίντζερ - ένα ιδιαίτερα επωφελές για τον οργανισμό συστατικό - φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά κατά την παρασκευή της, ενώ δεν προστίθεται ανθρακικό παρόλο που αφρίζει. Είναι ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση.

Η ωρίμανση ολοκληρώνεται μέσα στη φιάλη όπου το αναψυκτικό αποκτά την αυθεντική του γεύση. Προσοχή λοιπόν μην την ανακινήσετε αμέσως πριν το άνοιγμα και μην την αφήνετε σε θερμό μέρος γιατί …. «εκρήγνυται» ! Διατηρείται αποκλειστικά στο ψυγείο.
 Η τσιτσιμπύρα παράγεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα από το 1860. Η τσιτσιμπύρα είναι τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας μόνο φυσικά συστατικά (νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ).
Το τζίντζερ, βασικό συστατικό της τσιτσιμπύρας , είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας. Τα ενεργά του συστατικά  είναι:
 
 
1. πτητικό έλαιο 1%-3%
2. ζιγγεβερένιο 20%-30%
3. ελαιορητίνη 4%-7.5%
4. τζιντζερόλη
5. σογαόλη
 
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: