Cheesecake κάστανο

 
Έτοιμο σε: 30'  |  Μερίδες:  15

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη βάση
    250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
    2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση
    600 γρ. τυρί κρέμα
    2 ζελατίνες
    150 γρ. ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    300 γρ. κρέμα γάλακτος
    100 γρ. ψιλοκομμένα βρασμένα κάστανα (έτοιμα σε vacuum)

Για το γλάσο
    300 γρ. νερό
    400 γρ. κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα βρασμένα
    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
    1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
    1 πρέζα κάρδαμο τριμμένο
    50 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη


Διαδικασία

  • Σε ένα πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια περνάμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο. Τα μπισκότα μας θα πάρουν μια υφή βρεγμένης άμμου.
  • Απλώνουμε σε μια φόρμα αποσπώμενης βάσης 25 εκ. πιέζοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει η βάση μας.
  • Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό και παράλληλα βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν θα αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει κάλα με τα χέρια μας.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να διαλυθούν καλά οι ζελατίνες.
  • Σε έναν κάδο του μίξερ με φτερό, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μισή κρέμα γάλακτος και το μείγμα με τις ζελατίνες.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα κάστανα. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα κομμάτια παντού.
  • Περιχύνουμε την γέμιση μας στη βάση μας που έχει ήδη παγώσει και σφίξει.
  • Βάζουμε στο ψυγείο τη φόρμα μας να σφίξει για 4 – 5 ώρες.
Για το γλάσο
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφού διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τα κάστανα, το χυμό από το λάιμ και το ξύσμα, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με προσοχή να μην σπάσουν τα κάστανα αλλά να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφού παγώσει η κρέμα μας βαζουμε το γλάσο από πάνω και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο το γλάσο.
  • Έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.
via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: