DIY Ταΐστρες - σπιτάκια πουλιών Aκόμη κι αν δεν μένετε λίγο πιο έξω από την πόλη, για να προσελκύσετε με αυτόν τον τρόπο πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών που τόσο το άκουσμα όσο και η εικόνα τους δημιουργούν ένα ιδιαίτερα "ζωντανό" και ήρεμο περιβάλλον, ακόμη και αν ένα μπαλκόνι στο κέντρο μιας μεγαλούπολης είναι ο μοναδικός εξωτερικός χώρος που διαθέτετε, μια ταΐστρα ή ένα σπιτάκι θα φέρει σίγουρα ως εκεί, περιστέρια, σπουργίτια, χελιδόνια. Πραγματικά με "σκουπίδια", πολύ απλά και καθημερινά υλικά μπορείτε να "συνθέσετε" μια ταΐστρα, αφού το μόνο που χρειάζεται να διαθέτει είναι μια κοιλότητα για να τοποθετήσετε σπόρους, όσπρια, ψίχουλα κλπ. και επιπρόσθετα ένα ξυλαράκι ή όποιου τύπου τέτοιο σημείο ώστε να μπορούν να στέκονται τα πουλιά.



Aκόμη κι αν δεν μένετε λίγο πιο έξω από την πόλη, για να προσελκύσετε με αυτόν τον τρόπο πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών που τόσο το άκουσμα όσο και η εικόνα τους δημιουργούν ένα ιδιαίτερα "ζωντανό" και ήρεμο περιβάλλον, ακόμη και αν ένα μπαλκόνι στο κέντρο μιας μεγαλούπολης είναι ο μοναδικός εξωτερικός χώρος που διαθέτετε, μια ταΐστρα ή ένα σπιτάκι θα φέρει σίγουρα ως εκεί, περιστέρια, σπουργίτια, χελιδόνια. 
Πραγματικά με "σκουπίδια", πολύ απλά και καθημερινά υλικά μπορείτε να "συνθέσετε" μια ταΐστρα, αφού το μόνο που χρειάζεται να διαθέτει είναι μια κοιλότητα για να τοποθετήσετε σπόρους, όσπρια, ψίχουλα κλπ. και επιπρόσθετα ένα ξυλαράκι ή όποιου τύπου τέτοιο σημείο ώστε να μπορούν να στέκονται τα πουλιά. 


      
                                                                                                        
 
Πλαστικά μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες από γάλα/χυμούς, ένα φλυτζάνι ή ένα γλαστράκι που θα ...κολλήσετε πάνω στα πιατάκια τους, κονσερβοκούτια κλπ. πανεύκολα θα μετατραπούν σε μια ταϊστρα για πουλιά, ενώ αν θελήσετε να την συμπεριλάβετε σε ένα κανονικό σπιτάκι, ο απλούστερος τρόπος είναι να το κατασκευάσετε από κομμάτια κόντρα πλακέ που θα κόψετε στα ανάλογα σχήματα και θα καρφώσετε μεταξύ τους με μικρές ξυλόπροκες ή θα τα κολλήσετε με ξυλόκολλα ή πιστόλι σιλικόνης

Φυσικά, κάθε τέτοιου τύπου κατασκευή, μπορεί εξωτερικά να διακοσμηθεί με όποιον τρόπο θέλετε, μπογιά, πρόσθετα ξύλινα ή μεταλλικά στοιχεία κλπ. αφού εκτός της πρακτικής χρησιμότητάς της για τα πουλιά, είναι ταυτόχρονα κι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 





















































 
 
 


































 
 
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: