Σαρωτικό πέρασμα έκανε ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία «The Favourite» στην απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.
7 βραβεία BAFTA απέσπασε ο ο Γιώργος Λάνθιμος με το «The Favourite»

Σαρωτικό πέρασμα έκανε ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία «The Favourite» στην απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Η απονομή ξεκίνησε μετά την «βασιλική» άφιξη της Κείτ Μίντλετον, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν εντυπωσιακή, και του Πριγκίπα Γουίλιαμ.

Από την αρχή της τελετής, λοιπόν, ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «The Favourite» έλαβε ήδη τα πρώτα βραβεία.

Συγκεκριμένα το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη ήταν στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Λίγα λεπτά αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο «Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής», το βραβείο «Καλύτερου Μακιγιάζ» και το βραβείο στην κατηγορία «Β Γυναικείος Ρόλος» στο οποίο αν και ήταν υποψήφιες η Ρέιτσελ Βάις και η Εμμα Στόουν, μόνο η πρώτη κατάφερε να φύγει από την βρετανική διοργάνωση με βραβείο.

Η επιτυχία για την μαύρη κωμωδία εποχής συνεχίστηκε, καθώς το πέμπτο βραβείο για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου δόθηκε στην κατηγορία για το καλύτερο «Πρωτότυπο Σενάριο» και το έκτο βραβείο στην κατηγορία «Κουστούμια».

Τα βραβεία δεν σταμάτησαν εκεί για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έκανε σαρωτικό πέρασμα στα BAFTA 2019, καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Ολίβια Κόλμαν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite» έλαβε το βραβείου του «Ά Γυναικείου Ρόλου».

Ετσι ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του έφυγαν από τα BAFTA 2019 με 7 βραβεία, ενώ το «The Favourite» έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Γιώργος Λάνθιμος: «Είμαι πολύ υπερήφανος»

Όσον αφορά το σενάριο της μαύρης κωμωδίας εποχής, αυτό έγραψαν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα.

«Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική», σχολίασε νωρίτερα ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, μιλώντας από το κόκκινο χαλί των BAFTA 2019 και στο πρακτορείο Reuters. «Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος», πρόσθεσε.

Το επόμενο και ιστορικής σημασίας ραντεβού είναι σε δύο Κυριακές (24.2.2019) στα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ!


Πηγή
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: