Υλικά συνταγής 1700γρ. γλυκοπατάτες 300γρ. πατάτες 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 2 κ.σ. αλεύρι 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1-1½ φλιτζ. γάλα αλάτι πιπέρι ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Πουρές γλυκοπατάτας


Υλικά συνταγής


    1700γρ. γλυκοπατάτες
    300γρ. πατάτες
    2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
    2 κ.σ. αλεύρι
    100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    1-1½ φλιτζ. γάλα
    αλάτι
    πιπέρι
    ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο


Διαδικασία συνταγής


    Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμό με αρκετό αλάτι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν τον πουρέ τον θέλουμε για μεγάλο τραπέζι μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες από την προηγούμενη και να τις αφήσουμε στο τρυπητό στο ψυγείο.

    Περνάμε τις πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε σε μίξερ ή με ραβδομπλέντερ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, και πιπέρι. Προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και πατάτας και το κεφαλοτύρι στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.

    Σερβίρουμε με κρέατα, κυνήγια και ψάρια.



Αυτό το ήξερες

Η γλυκοπατάτα είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε καροτενοειδή κάτι που το μαρτυρά και το έντονο πορτοκαλί χρώμα της. Έχει φυσικά γλυκιά γεύση, αλλά δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτική τροφή καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6, C, D, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. Είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και αξίζει γευστικά να αντικαταστήσει την αγαπημένη όλων πατάτα σε πολλά πιάτα.


Πηγή
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: