Εβδομήντα χρόνια ηλεκτροκίνησης από τη Nissan Γιορτάζει με το αμιγώς ηλεκτρικό BladeGlider που έκλεψε την παράσταση στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Εβδομήντα χρόνια ηλεκτροκίνησης από τη Nissan

 Γιορτάζει με το αμιγώς ηλεκτρικό BladeGlider που έκλεψε την παράσταση στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Το αποκορύφωμα για το Nissan BladeGlider στο Goodwood, ήταν μια δοκιμαστική διαδρομή στο ιστορικό Motor Circuit. Πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο οδηγός της NISMO Lucas Ordóñez, ο οποίος έγινε ο πρώτος επαγγελματίας οδηγός αγώνων που οδήγησε το συναρπαστικό τρίτροχο της Nissan.

Η επιτυχημένη πορεία της Nissan στην ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 1947,  ακριβώς πριν από 70 χρόνια, με την κυκλοφορία του Tama. Αυτό το πρωτοποριακό για την εποχή του τετραθέσιο EV, ήταν διαθέσιμο ως επιβατικό αυτοκίνητο αλλά και ως  φορτηγό, με δυνατότητα κάλυψης μιας διαδρομής 65χλμ/, με μια πλήρη φόρτιση. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Tokyo Electro Automobile Co Ltd, η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη Nissan.


Εβδομήντα χρόνια ηλεκτροκίνησης από τη Nissan
 
Από το ντεμπούτο του Tama το 1947, η Nissan έχει “χτίσει” μια πλούσια κληρονομιά στην τεχνολογία μηδενικών εκπομπών  ρύπων, ούσα o παγκόσμιος ηγέτης στα EVs. H επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση ήρθε το 2010, με την κυκλοφορία του Nissan LEAF, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου επιβατικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Τώρα στη δεύτερη γενιά του, το νέο LEAF θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η μάρκα παρουσίασε το BladeGlider με τον Lucas Ordóñez να γίνεται ο πρώτος επαγγελματίας οδηγός αγώνων που οδήγησε το συναρπαστικό τρίτροχο της Nissan…

πηγή
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: