Λονδίνο - Εδιμβούργο σε 8 λεπτά! Το τρένο που φιλοδοξεί να εκμηδενίσει τις αποστάσεις (video) Υπό κανονικές συνθήκες, αν κάποιος πάρει το τρένο από το Λονδίνο για να πάει στο Εδιμβούργο χρειάζεται περί τις 5 ώρες. Ωστόσο, το Hyper Chariot φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα και να εκμηδενίσει την απόσταση.

Λονδίνο - Εδιμβούργο σε 8 λεπτά! Το τρένο που φιλοδοξεί να εκμηδενίσει τις αποστάσεις (video)

Υπό κανονικές συνθήκες, αν κάποιος πάρει το τρένο από το Λονδίνο για να πάει στο Εδιμβούργο χρειάζεται περί τις 5 ώρες. Ωστόσο, το Hyper Chariot φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα και να εκμηδενίσει την απόσταση.

Στόχος του νέου εγχειρήματος είναι να μειωθεί ο χρόνος από πέντε ώρες σε 8 λεπτά, καθώς το νέο τρένο θα μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να πιάνει τα 1.000 μίλια/ώρα, ενώ θα μπορεί να ταξιδεύει με 4.000 μίλια/ώρα. Για περισσότερη άνεση, τα καθίσματα θα είναι παρόμοια με αυτά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Κάθε κάψουλα θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα έως έξι άτομα.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος της Hyper Chariot, Matthew δηλώνει στον Independent: «Στόχος μας είναι να φέρνουμε το διαστημικό ταξίδι στη Γη, συνδέοντας πόλεις και ακόμη χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατό».

Όσο για το κόστος του εισιτηρίου, αυτό θα ανέρχεται μόλις 100 λίρες.

Ο στόχος είναι να κάνει «πρεμιέρα» το 2021 και μέχρι το 2040 να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με ταξίδια ακόμη και σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα και η Βραζιλία.











via

Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: