Ο μυστηριώδης «χορός» με τις γαλοπούλες που κινούνται γύρω από μια νεκρή γάτα. Το ασυνήθιστο βίντεο που προβλημάτισε τους επιστήμονες!!! Δεκάδες γαλοπούλες περιφέρονται γύρω από μια νεκρή γάτα , που μόλις χτύπησε αυτοκίνητο, σαν να πραγματοποιούν κάποιου είδους τελετουργικό. Πρόκειται για ένα βίντεο που ανέβασε ένας άντρας από τη Βοστόνη και κάνει το γύρο του διαδικτύου.
 
 Ο μυστηριώδης «χορός» με τις γαλοπούλες που κινούνται γύρω από μια νεκρή γάτα. Το ασυνήθιστο βίντεο που προβλημάτισε τους επιστήμονες!!!
Δεκάδες γαλοπούλες περιφέρονται γύρω από μια νεκρή γάτα , που μόλις χτύπησε αυτοκίνητο, σαν να πραγματοποιούν κάποιου είδους τελετουργικό.

Πρόκειται για ένα βίντεο που ανέβασε ένας άντρας από τη Βοστόνη και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μια τέτοια συμπεριφορά πτηνών.
Πολλοί χρήστες προσπάθησαν να μαντέψουν τι κάνουν οι γαλοπούλες γύρω από τη γάτα ενώ οι ορνιθολόγοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.
Σύμφωνα με τους ίδιους η αντίδραση είναι λογική αν και ασυνήθιστη.



Ο ειδικός στις γαλοπούλες, David Scarpitti από τη Μασαχουσέτη σχολίασε ότι μάλλον ήθελαν να διαπιστώσουν αν ο εχθρός είναι ακόμη ζωντανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο λογικά ένας από τους ηγέτες του κοπαδιού ξεκίνησε να περιφέρεται γύρω από τη γάτα και ο υπόλοιπες ακολούθησαν, καθώς οι γαλοπούλες έχουν την τάση να ακολουθούν τον ηγέτη του κοπαδιού.
Ένας βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανέφερε ότι έκαναν επιθεώρηση στο αρπακτικό ώστε να προειδοποιήσουν τα άλλα ζώα για τον κίνδυνο.
Τη θεωρία τους επιβεβαίωσε και ένας καθηγητής από το Μισισίπι, ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιου είδους πτηνά τείνουν αν ακολουθούν το ένα την ουρά του άλλου και να κολλάνε σε έναν «ατέρμονο» χορό.


via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: