Το τείχος των Ολυμπιονικών του Ρίο Οι Βραζιλιάνοι δημιούργησαν το τείχος των Ολυμπιονικών όπου θα βρίσκονται για πάντα τα ονόματα των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. (VIDEO) Στην αρχαιότητα συνήθιζαν να ρίχνουν τα τείχη στην υποδοχή των Ολυμπιονικών. Τώρα οι Βραζιλιάνοι έχτισαν ένα τείχος για να τιμήσουν τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενήθηκαν στο Ρίο.

 Το τείχος των Ολυμπιονικών του Ρίο

Οι Βραζιλιάνοι δημιούργησαν το τείχος των Ολυμπιονικών όπου θα βρίσκονται για πάντα τα ονόματα των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. (VIDEO)

Στην αρχαιότητα συνήθιζαν να ρίχνουν τα τείχη στην υποδοχή των Ολυμπιονικών. Τώρα οι Βραζιλιάνοι έχτισαν ένα τείχος για να τιμήσουν τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενήθηκαν στο Ρίο.

Έτσι, στο Ολυμπιακό κέντρο δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα στο οποίο υπάρχουν αντίγραφα όλων των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν πέντε τείχη ύψους 3,4 μέτρων και μήκους 9μ. τα οποία φέρουν πάνω τους όλα τα 2.568 μετάλλια που δόθηκαν στο Ρίο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 834 χρυσά, άλλα τόσα ασημένια και 900 χάλκινα. Ανάμεσα τους φυσικά υπάρχουν και εκείνα που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές.

Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά η χώρα μας τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς κατέκτησε 20 μετάλλια. Στα ομαδικά μετάλλια, όπως για παράδειγμα αυτό του Μπότσια που κατέκτησε η χώρα μας, αναγράφεται το όνομα της χώρας, ενώ στα ατομικά το όνομα του αθλητή και η πατρίδα του.





via

Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: