Δέκα ανεκτίμητα σημεία της Αθήνας Όπως ξέρουμε η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις και μέρη που συναρπάζουν. Τα μέρη αυτά είναι τόσα πολλά που κανείς δεν μπορεί να τα γυρίσει όλα. Συνήθως όλοι αρκούμαστε στα πιο εμπορικά μέρη της πόλης όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, ο Λυκαβηττός, τα Εξάρχεια. Εννοείται πως κι αυτά τα μέρη έχουν την δική τους μαγεία και αίγλη αλλά υπάρχουν και άλλα ανεκτίμητης αξίας μέρη που δεν μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό, αλλά αφού τα επισκεφτούμε μένουμε έκπληκτοι. Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε από τη δολίνη Χάος στο Σούνιο ως τον καταρράκτη της Πεντέλης και την γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας; Πύργος Βασιλίσσης ( Ίλιον, πάρκο Αντώνη Τρίτση)

Δέκα ανεκτίμητα σημεία της Αθήνας

Όπως ξέρουμε η Αθήνα είναι μια πόλη  γεμάτη εκπλήξεις και μέρη που συναρπάζουν. Τα μέρη αυτά είναι τόσα πολλά που κανείς δεν μπορεί να τα γυρίσει όλα. Συνήθως όλοι αρκούμαστε στα πιο εμπορικά μέρη της πόλης όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, ο Λυκαβηττός, τα Εξάρχεια. Εννοείται πως κι αυτά τα μέρη έχουν την δική τους μαγεία και αίγλη αλλά υπάρχουν και άλλα ανεκτίμητης αξίας μέρη που δεν μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό, αλλά αφού τα επισκεφτούμε μένουμε έκπληκτοι.
Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε από τη δολίνη Χάος στο Σούνιο ως τον καταρράκτη της Πεντέλης και την γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας;

                                          Πύργος Βασιλίσσης ( Ίλιον, πάρκο Αντώνη Τρίτση)

sunaul2.medium

Πυργοειδής έπαυλη, ημιγοτθικού ρυθμού που ανακατασκευάστηκε από την Αμαλία και προσφέρθηκε γενέθλιο δώρο στον Όθωνα. Είσοδος από τη Λ. Δημοκρατίας ή τη Λ. Φυλής.

                                            Γέφυρα Δουκίσσης Πλακεντίας (Βριλήσσια)

7895247

Είναι η γέφυρα που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για να μπορεί η δούκισσα της Πλακεντίας Σοφία Λεμπρέν να μεταβαίνει στην Πεντέλη και να επιβλέπει την ανέγερση του μεγάρου της. Ανηφορίζοντας τη Λ. Πεντέλης, κάνετε αριστερά στη οδό Δουκίσσης Πλακεντίας.

                                                Λίμνη Μπελέτσι (Ιπποκράτειος Πολιτεία)
31667453
Είναι μια μικρή λίμνη που προσφέρει ταπεινά όσα και οι μεγάλες. Μετά τη Βαρυμπόμπη και το Κατσιμίδι, φτάνετε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στρίβετε αριστερά στην οδό Κίρκης και η μικρή αυτή λίμνη θα απλωθεί μπροστά σας και θα σας αιφνιδιάσει.
                                                                Αγία Μαρίνα (Πάρνηθα)
ag_marina-parnitha-avlonas

Νομίζεις πως είσαι στο Άγιο Όρος. Στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, πίσω από το χωριό της Αυλώνας. Μέχρι την Αγία Τριάδα πηγαίνει αυτοκίνητο, μέχρι τον Προφήτη Ηλία αγροτικό σε χωματόδρομο και ως την Αγία Μαρίνα μόνο άνθρωπος. Όλα αυτά, αφού θα έχετε διασχίσει μια «μικρή Ιρλανδία», ένα πανέμορφο οροπέδιο στην αυλή της πόλης.

                             Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου, Κολωνάκι)

11--55-thumb-large
Σπουδαία προσφορά στον τόπο και στην ιστορία με τον ομορφότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο των Αθηνών. Επιτρέπεται η είσοδος ορισμένες μέρες και ώρες.

Καταρράκτης (Πεντέλη)

945ca6633d87b8a17507f3043369eea6

Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Μπάνιο σε ποτάμι της Αττικής εν έτει 2008. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι εκεί πηγαίνει αστικό λεωφορείο!

Χάος Σούνιο (από Ανάβυσσο)

3dd989c253d9f5eab64fa12c30aec108

Υπάρχει και επισήμως στην Αθήνα! Ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, η δολίνη Χάος. Ένα τεράστιο βύθισμα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου που μοιάζει με των Διδύμων Αργολίδας. Χρησιμοποιείται για σεμινάρια από τους σπηλαιολόγους, με το ενδιαφέρον κάθετο κατέβασμα των 70 μ.

                       Βοτανικός Κήπος Αλεξάνδρου Διομήδους (Ιερά Οδός 401, Χαϊδάρι)

2steps_park_botanic_garden_diomidous_xaidari_attica_004

Και όμως διαθέτουμε το μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της ανατολικής Μεσογείου. 1.860 στρέμματα με τη μοναδικότητα μάλιστα να έχει αναπτυχθεί μέσα σε φυσικό τοπίο.

      Εθνικός Κήπος


National Garden, Athens
Έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και, προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων, το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων (285 στρέμματα). Η πρώτη του ονομασία μέχρι το 1974 ήταν «Βασιλικός Κήπος». Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή των Ελλήνων και εκτείνεται προς τα νότια όπου βρίσκεται το Ζάππειο μέγαρο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο όπου τελέστηκαν οι πρώτοι Μοντέρνοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896.
Λίμνη Βουλιαγμένης

limni-768x512

H λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική υφάλμηρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, στην Αττική. Τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, υποδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου.

via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: