Χυμοί: πολυχρωμία και πληθώρα αγαθών 1. Χυμός ρόδι ⇒ Ο χυμός ροδιού είναι ένας αντιοξειδωτικός χυμός βόμβα! Το ρόδι από τη φύση του είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και C. Έτσι λοιπόν έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ βοηθάει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Ο χυμός ροδιού βοηθά επίσης στην μείωση των φλεγμονών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς προστατεύοντας τα αγγεία.
 Χυμοί: πολυχρωμία και πληθώρα αγαθών


1.    Χυμός ρόδι ⇒ Ο χυμός ροδιού είναι ένας αντιοξειδωτικός χυμός βόμβα! Το ρόδι από τη φύση του είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και C. Έτσι λοιπόν έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ βοηθάει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Ο χυμός ροδιού βοηθά επίσης στην μείωση των φλεγμονών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς προστατεύοντας τα αγγεία.

thumbnail

2.    Χυμός cranberry ⇒ Τα μούρα cranberry είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Καταναλώνονται και σε χυμό και σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες λειτουργούν σαν ασπίδα για το ουροποιητικό σύστημα. Έτσι λοιπόν, ο χυμός cranberry χρησιμοποιείται για να προφυλάξει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Είναι κατάλληλος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που παρατηρούνται και οι περισσότερες ουρολοιμώξεις ενώ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από πέτρες στα νεφρά.

xym

3.    Χυμός πορτοκάλι ⇒ Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ο καλύτερος για την παροχή μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C στο σώμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό. Ταυτόχρονα, η αρκετή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

istock_000002771578xsmall

4.    Χυμός goji ⇒ Τα goji berries αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια ένα από τα σημαντικότερα superfoods λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Ο χυμός goji είναι ικανός να παρέχει ενέργεια και ευεξία στον οργανισμό ακόμα και όταν το καθημερινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Τα μούρα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ έχει φανεί ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα προστατεύουν από διάφορες παθήσεις της καρδιάς και μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Λόγω της βιταμίνης C που περιέχει, ο χυμός goji ενισχύει τη σύνθεση του κολαγόνου και υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθάει στη μνήμη και την όραση.

3783313f72f61bb6bfde1f42aa443ee1_l

5.    Χυμός παντζάρι ⇒ Ο χυμός από παντζάρι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτοξίνωση του ήπατος, χάρη στις ποσότητες βηταλαϊνης που περιέχει και είναι υπεύθυνη για το βαθύ κόκκινο χρώμα που έχει το παντζάρι. Μια μικρή μόνο ποσότητα από χυμό παντζάρι την εβδομάδα είναι αρκετή τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι επίσης ιδιαίτερα  ωφέλιμα για  την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. «καρδιαγγειακή υγεία». Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες (φυλλικό οξύ και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμινη C, A) και μέταλλα όπως σίδηρος, μαγγάνιο, χαλκός, κάλιο και μαγνήσιο.

9212_web

6.    Χυμός γκρέιπφρουτ ⇒ Το γκρέιπφρουτ είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο λόγω της γεύσης του αλλά και λόγω της θρεπτικής του αξίας, αφού θεωρείται ότι είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο που προάγει την καλή υγεία. Ο χυμός γκρέιπφρουτ λοιπόν είναι πλούσιος σε βιταμίνη C που προστατεύει την άμυνα του οργανισμού ενώ περιέχει και φλαβονοειδή που ασκούν προστατευτική δράση στην καρδιά. Ωστόσο αρκετές έρευνες μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν ότι βοηθάει στη διαχείρηση του βάρους.

aloe-vera-juice

7.    Χυμός aloe vera ⇒ H αλόη λέγεται αλλιώς και «φυτό της αθανασίας» και θεωρείται από πολλούς ώς το ελιξίριο της μακροζωίας. Είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται και σε χυμούς και έχει αρκετούς θεραπευτικούς σκοπούς. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας ενώ προάγει και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Παράλληλο ο χυμός aloe vera θα βοηθήσει στη λειτουργία του πεπτικού συστήματός σας παρέχοντας ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

noni-juice-magical-cure-for-almost-all-diseases1

8.    Χυμός noni ⇒ O χυμός από το φρούτο Morinda citrifolia όπως αλλιώς ονομάζεται το noni έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταιές δεκαετίες από κορυφαίους γιατρούς που ανακάλυψαν και προσδιόρισαν τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, ο χυμός noni βοηθάει στην τόνωση του οργανισμού, ενώ παράλληλα βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό για άτομα με έντονη φυσική δραστηριότητα. Επίσης το φρούτο noni είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό. Ακόμα, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διευκολύνει την αιμάτωση των αγγείων. Κατάλληλος επίσης και για άτομα με διαβήτη.

Αντε γειά μας!
n6


Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: