Τέλος εποχής! Η Microsoft σταμάτησε την τεχνική υποστήριξη στους Internet Explorer 8,9 και 10 Το γεγονός αυτό καθιστά τους εναπομείναντες χρήστες αυτών των εκδόσεων ευάλωτους σε επιθέσεις χάκερ, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται πλέον και τα προσωπικά δεδομένα τους απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις.





Το γεγονός αυτό καθιστά τους εναπομείναντες χρήστες αυτών των εκδόσεων ευάλωτους σε επιθέσεις χάκερ, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται πλέον και τα προσωπικά δεδομένα τους απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις.

Ξένοι ειδικοί εκτιμούν ότι τις τρεις αυτές εκδόσεις χρησιμοποιεί περίπου το 20% των χρηστών του Internet Explorer. Στον αντίποδα όμως εκτιμάται ότι περίπου το 55% των χρηστών του δημοφιλούς browser χρησιμοποιεί μια από τις καινούριες εκδόσεις.

«Από τις 12 Ιανουαρίου 2016, μόνο η πιο πρόσφατη έκδοση του Internet Explorer που είναι διαθέσιμη για κάποιο λειτουργικό σύστημα θα λαμβάνει τεχνική υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της η Microsoft.

Στην πράξη, η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην έκδοση IE 11 καθώς και στον Edge, ο οποίος είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10.

Αν και τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά του μειώθηκαν δραστικά, ο Internet Explorer εξακολουθεί να κυριαρχεί κατέχοντας μερίδιο 57% της αγοράς των browsers, έναντι 25% του Chrome της Google, το 12% του Firefox της Mozilla και 5% του Safari της Apple.

via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: