Chuck Schuldiner (1967 – 2001) Charles Michael Schuldiner - "Ο Πατέρας του Death Metal" Ο Chuck Schuldiner είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την death metal μουσική, που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες.

Charles Michael Schuldiner  - "Ο Πατέρας του Death Metal"  



Ο Chuck Schuldiner είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την death metal μουσική,  που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες.


Άνθρωπος με ήθος που έζησε την ζωή του πολύ σεμνά, χωρίς ποτέ του να παραδεχτεί τους διθυραμβικούς τίτλους που έχουν συσχετιστεί με το όνομά του, δηλώνοντας οτι απλά παίζει την μουσική που αγαπά, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς.

Ένας εκπληκτικός μουσικός και ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, συνθέτες, ερμηνευτές στην ιστορία της metal μουσικής.

Γνωστός ακτιβιστής και φιλόζωος,  ο Chuck πολέμησε κατά της εξάπλωσης των σκληρών ναρκωτικών και των παραισθησιογόνων ουσιών.

Γεννήθηκε στο Long Island, της Νέας Υόρκης, απο Εβραίο πατέρα Αυστριακής καταγωγής και μητέρα Νοτιοαμερικανή.
 

Οι γονείς του δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα. Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχοντας εναν μεγαλύτερο αδελφό (Frank ) και μια μεγαλύτερη αδελφή (Bethann)

Ο Schuldiner ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 16άχρονου αδελφού τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που οι γονείς του, του αγόρασαν μια κιθάρα για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την θλίψη του.

Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας για ένα χρόνο, αλλά όταν ο δάσκαλός του προσπάθησε να του μάθει το "Mary had a Little Lamb", απογοητεύτηκε, αφού του φάνηκε γελοίο και σχεδόν τα παράτησε, μέχρι που οι γονείς του, του αγόρασαν μια ηλεκτρική κιθάρα.







 συνέχεια του άρθρου στο bbr webzine & radio








Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: