Anonymous: Κήρυξαν κυβερνοπόλεμο στο Χαλιφάτο Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου κήρυξαν οι Anonymous. Η ομάδα των χάκερ εξαπέλυσε απειλές κατά των τζιχαντιστών, προειδοποιώντας τους για αντίποινα στις φονικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.



Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου κήρυξαν οι Anonymous. Η ομάδα των χάκερ εξαπέλυσε απειλές κατά των τζιχαντιστών, προειδοποιώντας τους για αντίποινα στις φονικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι ​Anonymous είχαν απειλήσει τους τζιχαντιστές και μετά την επίθεση στα γραφεία του «Charlie Hebdo», τον Ιανουάριο του 2015.

Σε τηλεοπτικό τους μήνυμα υποστηρίζουν πως θα «κυνηγήσουν στο διαδίκτυο έναν-έναν τους υποστηρικτές» της συγκεκριμένης οργάνωσης. Το απειλητικό μήνυμα των Anonymous μεταδίδεται σε video που έχει αναρτηθεί στο YouTube. Εκπρόσωπος του κινήματος, φορώντας τη συμβολική μάσκα του Guy Fawkes, υποσχέθηκε πως «θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Με την υπόσχεση ότι θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η τεχνογνωσία που διαθέτουν για να «ενωθεί η ανθρωπότητα απέναντι σε αυτήν την απειλή», προειδοποίησαν τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου για «μαζικές κυβερνοεπιθέσεις». «Να γνωρίζετε πως θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε» είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνοκινήματος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.





Στη δημοσιότητα τα στοιχεία χιλιάδων τζιχαντιστών

Υπενθυμίζεται πως μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» (Ιανουάριος 2015) το συγκεκριμένο κίνημα είχε εξαγγείλει πως θα υπερασπιστεί τον γαλλικό κυβερνοχώρο.

Χάκερ των Anonymous είχε αποκαλύψει στους «Epoch Times» ότι οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου έχουν διάρκεια λειτουργίας οκτώ ωρών. ​Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε χακάρει λογαριασμούς χρηστών, δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα ατόμων που διατηρούν σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

 Ανάμεσα στα στοιχεία βρίσκονταν και 101.000 λογαριασμοί στο Twitter καθώς και 149 ιστοσελίδες υποστηρικτών της συγκεκριμένης οργάνωσης. Παράλληλα, οι Anonymous είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισαν ομάδα χάκερ με την ονομασία «CyberCaliphate», η οποία χρησιμοποιούσε διευθύνσεις IP στο Κουβέιτ προκειμένου να διαδίδει υλικό της οργάνωσης και να προσεγγίζει νέα μέλη.

Χάκερ των Anonymous είχε αποκαλύψει στους «Epoch Times» ότι οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου έχουν διάρκεια λειτουργίας οκτώ ωρών, πριν το Twitter προχωρήσει σε διαγραφή τους. Έπειτα από 10 διαγραφές «εξαφανίζονται για μερικές εβδομάδες, για να επανεμφανιστούν κάτω από άλλο όνομα, αλλά με το μπανεράκι "CyberCaliphate", στην ίδια πάντα ηλεκτρονική διεύθυνση (ΙΡ)» είχε αναφέρει στην εφημερίδα το μέλος των Anonymous.

Με πληροφορίες από rt.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης




via

Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: