Αλλαγή στρατηγικής στα μέτρα capital control που "εφαρμόζονταν" μέχρι σήμερα.
με στόχο την επιστροφή καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες.

 Το υπουργείο οικονομικών και η τράπεζα της Ελλάδος σχεδιάζουν τις νέες αλλαγές.
Από σήμερα καταργούνται ορισμένοι περιορισμοί εμπόδιο στον άνοιγμα νέων λογαριασμών,  από φοιτητές εσωτερικού και στρατευμένους που ίσχυαν μέχρι πρότινος και ορισμένοι άλλοι "περιορισμοί" για αγορές προϊόντων εξωτερικού άνω τον 5000 euro.

Aναμένουμε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσίευση μέσα στις  επόμενες μέρες με την νέα υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών για την περαιτέρω διευκόλυνση των συναλλαγών.
 Ειδικότερα: Eξετάζεται η "δυνατοτήτα" των πολιτών να καταθέτουν τα μετρητά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και να έχουν πλέον την δυνατότητα ανάληψης του συνόλου αυτού οποιαδήποτε στιγμή. Με βάση κάποια δημοσιεύματα, θα προβλέπεται η "δυνατότητα" κατάργησης προθεσμιακών καταθέσεων, στην περίπτωση αγοράς ακινήτου.

 O "επικεφαλής" τις ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Μαριο Ντράγκι είναι ενήμερος για τις αλλαγές ώστε να "βοηθηθεί" η οικονομία τις χώρας,που όδευε προς κατάρρευση πλήρη, να ενισχυθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, να κυκλοφορήσει περισσότερο χρήμα στις αγορές, με δυνατότητες εισαγωγής προϊόντων εξωτερικού, από πολίτες και επιχείρησης που ασφυκτιούσαν μέχρι σήμερα σοβαρά.

 Το τελευταίο εξάμηνο οι πολίτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες σχηματίζοντας ουρές στα atm για την ανάληψη τον 60 ευρώ κτλ.  Οι μικρές επιχείρησης που δεν είχαν δυνατότητες stock εμπορευμάτων ασφυκτιούσαν ή κλείσαν λουκέτα.

 Στρατηγική του νέου μέτρου έρχεται για να δείξει ο κόσμος εμπιστοσύνη στις τράπεζες να επιστρέψει τις κατάθεσης του και οι μικρές επιχείρησης που εξαρτώνται πλήρως από τις εισαγωγές από το εξωτερικό να καταφέρουν να λειτουργήσουν ξανά χωρίς προβλήματα.

Τραγική αποδείχτηκε οτι ήταν η κατάσταση για μικρόμεσαίους άλλα περισσότερο για μεγαλύτερες τις επιχειρείς

Aπίστευτη συμφόρηση είχε δημιουργηθεί στα κεντρικά καταστήματα τραπεζών
 Αιτήματα για εισαγωγές προϊόντων εμπορευμάτων πρώτων υλών αξίας έως και 5000 euro μέχρι πρότινος διεκπεραιώνονταν μόνο από τα κεντρικά καταστήματα τραπεζών αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες τα άνωθεν αιτήματα να ξεπερνάν τα 24000 τα οποία αφορούσαν μικρομεσαίους επιχειρηματίας, την ίδια στιγμή περισσότερα αιτήματα 40.000 αφορούσαν ποσά εισαγωγής άνω τον 5000 euro.

Πλέον τα αιτήματα αυτά θα διεκπεραιώνονται στα καταστήματα τραπεζών.

Η δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων 5000 euro ανά τρίμηνο σε κάθε φοιτητή του εξωτερικού αναβαθμίζεται σε 8000, με την υποβολή σχετικών εγγράφων δικαιολογητικών.


Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: