Έφυγε απο τη ζωή στις 15 Μαΐου σε ηλικία 89 ετών ο "Βασιλιάς των Blues" B.B. King. Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του θρυλικού μπλουζίστα Brent Bryson στο Associated Press και όπως ανέφερε έφυγε ήσυχα στις 21:40 στον ύπνο του στο σπίτι του στο Las Vegas.
Έφυγε ο Βασιλιάς των Blues, B.B. KING

Έφυγε απο τη ζωή στις 15 Μαΐου σε ηλικία 89 ετών ο "Βασιλιάς των Blues" B.B. King.

Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του θρυλικού μπλουζίστα Brent Bryson στο Associated Press και όπως ανέφερε έφυγε ήσυχα στις 21:40 στον ύπνο του στο σπίτι του στο Las Vegas.

Ο 15 φορές βραβευμένος με Grammy μουσικός, είχε νοσηλευτεί πριν απο δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη, ενώ πέρσι τον Οκτώβριο κατέρρευσε κατα την διάρκεια συναυλίας του στο Σικάγο λόγω αφυδάτωσης και εξάντλησης.

Απο παιδί έπασχε απο διαβήτη και πάντα πρόσεχε την υγεία του, δεν κάπνιζε και δεν έπινε αλκοόλ. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και νοσηλευόταν στο σπίτι του με την φροντίδα γιατρών και συγγενών. 

Ο Riley B. King γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 σε μια φυτεία βαμβακιού κοντά στην πόλη Itta Bena του Mississippi. Στην 70άχρονη καριέρα του υπήρξε μέντορας πολλών κιθαριστών συμπεριλαμβανομένων των Eric Clapton, Otis Rush, Buddy Guy, Jimi Hendrix, John Mayall και Keith Richards. 

Ηχογράφησε πάνω απο 50 album και έκανε παγκόσμιες περιοδείες και εμφανίσεις μέχρι και το 2014 συντροφιά με την αγαπημένη του μαύρη Gibson κιθάρα την οποία αποκαλούσε "Lucille", όνομα που έμεινε για τις μαύρες ηλεκτρικές Gibson  κιθάρες.

Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες blues κιθαρίστες όλων των εποχών και υπήρξε τεράστια επιρροή για πολλούς blues και rock κιθαρίστες.

Το B.B. είναι αρχικά απο το παρατσούκλι Blues Boy που ήταν συντομία του Beale Street Blues Boy όπως τον αποκαλούσαν. -Beale Street είναι μια οδός στο Memphis του Tennessee-

Ο θρύλος της blues που μέχρι την εφηβεία του δούλευε σε βαμβακοκαλλιέργειες κερδίζοντας ελάχιστα χρήματα κατάφερε να γίνει πολυεκατομμυριούχος. Το 1991 άνοιξε το πρώτο του νυχτερινό club B.B. King's Blues Club στο Beale Street στο Memphis για να ακολουθήσουν άλλα επτά σε διαφορετικές περιοχές.

Έκανε δυο αποτυχημένους γάμους και απέκτησε 15 παιδιά απο διαφορετικές γυναίκες.


R.I.P. King of Blues...





πηγή
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: