Σουηδοί και Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «χαμένη» πόλη 2.500 ετών στην Θεσσαλία (εικόνες, video) «Είναι πραγματικό μυστήριο γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε ερευνήσει τον λόφο» Μια χαμένη πόλη 2.500 ετών ανακάλυψαν τυχαία ξένοι αρχαιολόγοι κοντά στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας, περίπου 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο βρετανικός Independent γράφει ότι η σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και του Μπόρνμουθ της Βρετανίας.

Σουηδοί και Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «χαμένη» πόλη 2.500 ετών στην Θεσσαλία (εικόνες, video)
 «Είναι πραγματικό μυστήριο γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε ερευνήσει τον λόφο»

Μια χαμένη πόλη 2.500 ετών ανακάλυψαν τυχαία ξένοι αρχαιολόγοι κοντά στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας, περίπου 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο βρετανικός Independent γράφει ότι η σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και του Μπόρνμουθ της Βρετανίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρόμπιν Ρόνλουντ εξηγεί ότι κάποια από τα ερείπια ήταν ήδη γνωστά στους αρχαιολόγους. Ωστόσο, κανείς δεν είχε προβεί στην επίσημη καταγραφή τους και πολλά είχαν αγνοηθεί καθώς είχε εκτιμηθεί ότι αποτελούσαν μέρος ενός άσχετου οικισμού στο λόφο. «Εγώ μαζί με έναν συνάδελφο βρεθήκαμε σε αυτήν την τοποθεσία εξαιτίας ενός άλλου πρότζεκτ το περασμένο έτος και αμέσως καταλάβαμε τις τεράστιες δυνατότητές του», λέει στον Independent ο Σουηδός αρχαιολόγος. «Το γεγονός ότι κανείς πιο πριν δεν είχε ερευνήσει το λόφο είναι ένα μυστήριο».

«χαμένη» πόλη 2.500 ετών στην Θεσσαλία

Στην ομάδα των ξένων αρχαιολόγων συμμετείχε η εφορία Αρχαιοτήτων της Καρδίτσας. Ανακάλυψαν στην κορυφή και στις πλαγιές του λόφου ερείπια πύργων, απομεινάρια από τείχη και πύλες της χαμένης πόλης. Οι ερευνητές ελπίζουν να αποφύγουν τις ανασκαφές και προτιμούν τη χρήση άλλων μεθόδων, όπως να εισχωρήσουν στο έδαφος με ραντάρ.

«χαμένη» πόλη 2.500 ετών στην Θεσσαλία

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες των ανασκαφικών εργασιών τον Σεπτέμβριο ανακάλυψαν επίσης πολλά αγγεία και νομίσματα που χρονολογούνται στο 500 π.Χ.. Σύμφωνα με τον κ. Ρόνλουντ η πόλη άνθησε κατά τον 4ο με 3ο αιώνα π.Χ. και μετά εγκαταλείφθηκε, πιθανότατα λόγω της επικράτησης των Ρωμαίων στην περιοχή. Η δεύτερη φάση των ανασκαφικών εργασιών έχουν προγραμματισθεί για τον Αύγουστο του 2017.  






via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: