Όπως είναι γνωστό, ως άθλοι του Ηρακλή έχουν καταγραφεί στην ελληνική μυθολογία τα κατορθώματα του μυθικού ήρωα Ηρακλή.

 Όμως, εκτός από τον πασίγνωστο αυτόν ήρωα υπάρχει κι ένας πιο σύγχρονος, εξίσου ικανός και άξιος απόγονος του μυθικού του προγόνου, που καθημερινά γράφει ιστορία στις επάλξεις του επαγγελματικού στίβου.

 Πρόκειται για το σύγχρονο ήρωα Λογιστή του οποίου οι άθλοι δεν έχουν καταγραφεί πλήρως σε κανένα βιβλίο ιστορίας, αφού ακόμη διαμορφώνονται.

Είναι βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ηρωική μορφή του Λογιστή του οποίου οι άθλοι όπως φαίνεται θα ξεπεράσουν κατά πολύ αυτούς του μυθικού ήρωα, τόσο με αριθμό όσο και σε σπουδαιότητα.

Σε μια προσπάθεια καταγραφής των δώδεκα άθλων του ήρωα Λογιστή -που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία χρονιά-, κατέληξα στους κάτωθι:


 Άθλος πρώτος: Κατόρθωσε να τιθασεύσει τον κάπρο που ονομάζονταν «ΕΝ.Φ.Ι.Α.» και στη συνέχεια έλεγξε όλες τις αντιδράσεις του προκειμένου να ενημερώσει άμεσα τους πάντες σε όσα είχαν να κάνουν με τα καμώματα και την ιδιαίτερη συμπεριφορά του. Οι ζημιές που είχε προκαλέσει ο κάπρος αυτός ήταν τεράστιες.

 Άθλος δεύτερος: Συναντήθηκε και πάλι με το μυθικό όρνεο που ονομάζονταν «Ε9», ένα όρνεο που θύμιζε έντονα τη λερναία ύδρα. Αφού έκοψε όλα τα κεφάλια των μεταβολών και των προσθηκών που ξεπετάγονταν με ταχύτητα, έκαιγε ταυτόχρονα τις άκρες τους ώστε να μη φυτρώσουν ξανά. Τότε ο Λογιστής θυμήθηκε ότι ο μυθικός Σίσυφος δεν είχε κατορθώσει να τα καταφέρει με το όρνεο αυτό, εξού και μέχρι τότε ονομάζονταν η όλη προσπάθεια για την εξόντωσή του ως σισύφειο έργο.

 Άθλος τρίτος : Μελέτησε προσεκτικά τις κινήσεις του ταύρου που είχε το περίεργο όνομα «4172/2013» και πέτυχε να αποκωδικοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του, παλεύοντας ταυτόχρονα εν μέσω καταιγισμού αποφάσεων και εγκυκλίων προκειμένου να βγάλει άκρη για όσα ίσχυαν. Δεν μπόρεσε όμως να τον τιθασεύει πλήρως, οπότε θα τον συναντήσει και πάλι για να διαπιστώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

 Άθλος τέταρτος: Πάλεψε για ώρες με το άγριο άτι που ονομάζονταν «ΕΡΓΑΝΗ» και μετά από ομηρικούς αγώνες, κατόρθωσε να το εξημερώσει.

 Άθλος πέμπτος: Βρέθηκε αντιμέτωπος με το τέρας που ονομάζεται «ΜΥΦ» και πάλεψε μαζί του. Αρχικά σύρθηκε βίαια από το τέρας στο χείλος ενός μεγάλου γκρεμού και στη συνέχεια κατακρημνίστηκε. Όμως, επιδεικνύοντας ιώβειο υπομονή κατόρθωσε παρότι λαβωμένος να στυλωθεί στα πόδια του, να αναρριχηθεί και να κοιτάξει στα μάτια το θηρίο αυτό με την εκτρωματική όψη και τις αλλοπρόσαλλες συνήθειες.

Άθλος έκτος: Παρά το γεγονός ότι κυκλώθηκε από τις ατίθασες νύμφες «Ρυθμίσεις», μπόρεσε να τις χαλιναγωγήσει και να τις οδηγήσει στο σωστό δρόμο, βοηθώντας έτσι τον κόσμο.

 Άθλος έβδομος: Αντίκρυσε για πρώτη φορά ένα περίεργο πλάσμα που άκουγε στο όνομα «Ε.Λ.Π.» και προσπάθησε αρχικά να το προσεγγίσει. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του δυσκολεύτηκε να κατανοήσει τη νέα και ολίγον ακατάληπτη γλώσσα που μιλούσε. Παρόλα αυτά, μελετώντας αρχαία ελληνικά χειρόγραφα, καθώς και τα συγγράμματα του ανθρώπου που αποκωδικοποίησε το δίσκο της Φαιστού, κατόρθωσε να αποκωδικοποιήσει κι αυτός με τη σειρά του ένα μέρος της γλώσσας που μιλούσε αυτό το πλάσμα και να έτσι να συνεννοηθεί για λίγο μαζί του.

 Άθλος όγδοος: Εξολόθρευσε τις μοχθηρές και άκρως εκδικητικές «Προθεσμίες» που ξεπηδούσαν από δω κι από κει σκορπώντας τον πανικό σε όλους. Μόλις ολοκλήρωνε τη μία αίφνης, ξεπετάγονταν μία άλλη πιο δίπλα και ούτω καθεξής. Οι «Προθεσμίες» ήταν ραδιούργες και επέφεραν μεγάλες καταστροφές.

 Άθλος ένατος: Κονταροχτυπήθηκε με το επιθετικό φίδι που είχε το όνομα «έντυπο Ν» και μετά από άγρια πάλη μπόρεσε να το εξολοθρεύσει. Όμως, το τέρας αυτό είχε τις ιδιότητες του αρχαίου πουλιού φοίνικα, με αποτέλεσμα να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, οπότε θα το αντιμετωπίσει και πάλι του χρόνου.

 Άθλος δέκατος: Έλυσε το γρίφο που του έθεσε το άγριο σκυλί με τα πολλά κεφάλια που ονομάζονταν «Ε3» αναφορικά με το πως συμπληρώνουν τη δήλωσή τους οι αγρότες. Το σκυλί αυτό μιλούσε με ανθρώπινη φωνή, αλλά καταλάβαινες δύσκολα όσα έλεγε, γιατί η φωνή του έβγαινε ταυτόχρονα από τα πολλά κεφάλια του. Με τεράστια υπομονή, μελετώντας τις κινήσεις του, αλλά χρησιμοποιώντας και διάφορα τεχνάσματα κατόρθωσε να απαντήσει στο ερώτημα του γρίφου που ήταν το εξής: «φορολογούνται οι αγροτικές αποζημιώσεις;». Μετά τη λύση του γρίφου το άγριο σκυλί εξημερώθηκε.

Άθλος ενδέκατος: Ένα λιοντάρι που είχε το όνομα «ΓΕΜΗ» και είχε αναστατώσει τον κόσμο το τελευταίο διάστημα ήταν ο επόμενος στόχος του. Το λιοντάρι αυτό ήταν θαρραλέο και πολύ δυνατό και έλεγχε όλη την περιοχή σκορπώντας τον πανικό. Ο Λογιστής παρά το γεγονός ότι είχε καταρρακωθεί από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων κατορθωμάτων του, μπόρεσε να παλέψει μαζί του μόνο με γυμνά χέρια, αφού είχαν τελειώσει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Τελικά δεν το εξολόθρευσε, αλλά κατόρθωσε να το συνετίσει ώστε να μην είναι επιθετικό και απαιτητικό. Αυτή η πάλη στοίχισε πολύ στον Λογιστή γιατί ήταν συνεχόμενη και κράτησε μεγάλο διάστημα.

 Άθλος δωδέκατος: Ο τελευταίος άθλος του Λογιστή ήταν ίσως ο μεγαλύτερος και ο πιο σύνθετος. Του ζητήθηκε να σκοτώσει 13.270.118 άγρια και επιθετικά πουλιά μέσα σε πολύ μικρό διάστημα και μάλιστα δίχως πολλά βέλη ή άλλο οπλισμό. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες μπόρεσε να εξολοθρεύσει όλα αυτά τα άγρια πουλιά τα οποία πετούσαν ταχύτατα και προς διάφορες κατευθύνσεις. Τελικά, την Κυριακή που μας πέρασε δεν πετούσε στον ουρανό κανένα απ' αυτά.

Αυτοί ήταν οι δώδεκα άθλοι του Λογιστή που πραγματοποιήθηκαν μόνο την τελευταία χρονιά.

Βέβαια, τα κατορθώματά του σε καθημερινή βάση είναι πολλά περισσότερα και οι άθλοι του δεν μπορούν να καταγραφούν στην πλήρη τους διάσταση.

Καλημέρα και καλή δύναμη.


Πηγή: http://www.taxheaven.gr 

Μεταφορτωση απο τον Λογιστη Λυκουδη Γιαννη 
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: