NASA: Υπάρχει και άλλο ηλιακό σύστημα με αντίστοιχο αριθμό πλανητών με το δικό μας


Ηλιακό σύστημα αντίστοιχο με το δικό μας εντόπισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, όπως ανακοινώθηκε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου της NASA.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο εξωπλανήτη γύρω από το άστρο Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας ήλιο. Η ανακάλυψη αυτού του όγδοου εξωπλανήτη στο συγκεκριμένο άστρο, σημαίνει ότι το μακρινό αυτό ηλιακό σύστημα έχει τον ίδιο αριθμό πλανητών με το δικό μας.

Ο Kepler και το ηλιακό του σύστημα ήταν ήδη γνωστά, ωστόσο η NASA με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, κατάφερε να εντοπίσει έναν ακόμα εξωπλανήτη.
Αυτά τα νέα δεδομένα υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι κόσμοι και ηλιακά συστήματα «κρυμμένα» μέσα στα στοιχεία, που έχουν ήδη συλλέξει οι επιστήμονες, αλλά δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να «παρατηρήσουν», γιατί τα «σημάδια» ήταν τόσα πολλά, που δεν ήξεραν από πού έπρεπε να κάνουν την αρχή.

«Όπως ακριβώς υποψιαζόμασταν, υπάρχουν και άλλες συναρπαστικές ανακαλύψεις κρυμμένες ανάμεσα στα δεδομένα του Kepler, που περιμένουν τα κατάλληλα εργαλεία ή τη σωστή τεχνολογία για να έρθουν στο φως», δήλωσε ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της ΝASA στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το cnn.gr.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτά τα δεδομένα αποτελούν «θησαυρό» που θα δώσει στους επιστήμονες και άλλες σημαντικές πληροφορίες, τα επόμενα χρόνια.

 nasa1

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cnn.gr, οι ειδικοί «εκπαίδευσαν» έναν υπολογιστή να αναλύσει τα δεδομένα που συγκέντρωσε το τηλεσκόπιο Kepler και να αναζητήσει «σήματα», που πιθανώς να ανήκουν σε πλανήτες. Ο υπολογιστής κατάφερε να εντοπίσει έναν νέο πλανήτη μέσα σε ήδη γνωστό σύστημα, εντοπίζοντας σήματα που έδειχναν «κάποιο ενδιαφέρον».

Ο ερευνητής Άντριου Βάντερμπουργκ είπε ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη εάν «κρύβονται» και άλλοι εξωπλανήτες γύρω από τα γνωστά συστήματα.

Τόνισε, επίσης, ότι «σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο ηλιακό σύστημα» με οκτώ πλανήτες, κάτι που υποδηλώνει ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο πιστεύαμε παλαιότερα.



πηγή
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: