10 από τα πιο ακριβά αντικείμενα ταινιών που έχουν πουληθεί ποτέ Τα αντικείμενα ταινιών έχουν μεγάλη αξία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι φανατικοί συναγωνίζονται ποιος θα κάνει δικό του κάποιο κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου.

10 από τα πιο ακριβά αντικείμενα ταινιών που έχουν πουληθεί ποτέ

Τα αντικείμενα ταινιών έχουν μεγάλη αξία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι φανατικοί συναγωνίζονται ποιος θα κάνει δικό του κάποιο κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου. Πολλά από τα αντικείμενα που εμφανίζονται θα δείτε έμειναν για χρόνια σε αποθήκες κάποιου κινηματογραφικού στούντιο πριν ο κόσμος συνειδητοποιήσει την αξία τους και αρχίσουν οι πωλήσεις σε δημοπρασίες. Σήμερα, υπάρχουν ειδικές επιχειρήσεις που πουλούν τέτοια αντικείμενα από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ από τον Χρυσοδάκτυλο

Η κομψή Aston Martin DB5 (πάνω) που οδήγησε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στις ταινίες Χρυσοδάκτυλος (1964) και Επιχείρηση Κεραυνός (1965) πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2010 για 4,6 εκατομμύρια δολάρια. Το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα δύο Aston Martins που έδωσε η EON Productions για χρήση στην ταινία Χρσυοδάκτυλος. Το ένα είχε εξοπλίστηκε με έξτρα και ονομαζόταν "Effects Car", ενώ το άλλο ήταν για κανονική οδήγηση και ονομαζόταν "Road Car". Το τελευταίος αρχικά πωλήθηκε για 12.000 δολάρια το 1969 και παρέμεινε αποθηκευμένο. Το άλλο είχε κλαπεί το 1997 από ένα υπόστεγο αεροδρομίου και δεν έχει βρεθεί από τότε.


Το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε από το Επτά Χρόνια Φαγούρα



Είναι το πιο ακριβό ρούχο ταινίας καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες για 4,6 εκατομμύρια δολάρια το 2011. Πουλήθηκε ως μέρος της συλλογής κοστουμιών της ηθοποιός του Χόλιγουντ Debbie Reynolds και περιλάμβανε επίσης την περούκα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην Κλεοπάτρα (1963) και ένα καπέλο που ανήκε στον Τσάρλι Τσάπλιν. Η Reynolds ήλπιζε να ανοίξει κάποτε ένα μουσείο για τη συλλογή της -με πάνω από 3500 αντικείμενα- αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι αποφάσιε να τα πουλήσει.


Η αγωνιστική φόρμα του Στιβ ΜακΚουίν από την ταινία Le Mans


Ένα από τα τρία σωζόμενα κοστούμια που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία Le Mans το 1971 πωλήθηκε το 2011 για 984.000 δολάρια. Αυτό, ανήκε πιο πριν στον Timothy Davies από το Ηνωμένο Βασίλειο για 40 χρόνια, ο οποίος το είχε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό μιας εφημερίδα όταν ήταν μόλις 12 ετών.


Το μαύρο φόρεμα της Όντρεϊ Χέπμπορν στο Πρόγευμα στο Τίφανις


Το μαύρο φόρεμα Givenchy πουλήθηκε στο Λονδίνο για 807.000 δολάρια το 2006, τιμή σοκ για τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι θα πουληθεί το πολύ 138.000 δολάρια. Από τα άλλα δυο αντίγραφα του φορέματος, το ένα έχει η Givenchy και το άλλο βρίσκεται σε ένα μουσείο με κουστούμια στη Μαδρίτη.


Η παντόφλες της Dorothy από τον Μάγο του Οζ


Οι ρουμπίνι παντόφλες που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στο Ο Μάγος του Οζ (1939) πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα ταινίας στην ιστορία. Μόνο τέσσερα ζευγάρια είναι γνωστά ότι έχουν σωθεί, ένα εκ των οποίων είναι σε μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Σμιθσόνιαν. Το τελευταίο ζευγάρι πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2000 έναντι 666.000 δολαρίων.


Το αυτοκίνητο Delorean από το Επιστροφή στο Μέλλον


Έξι DeLorean DMC-12 -και ένα αντίγραφο από fiberglass- αγοράστηκαν για τα γυρίσματα της τριλογίας. Το αρχικό «Α» DeLorean αποκαταστάθηκε προσεκτικά και εκτίθεται στο Universal Studios Hollywood, ενώ ένα άλλο εμφανίζεται στο Universal Studios Orlando. Το 2011 το τρίτο DeLorean, έχοντας περάσει από εκτεταμένη ανακαίνιση, δημοπρατήθηκε και πωλήθηκε έναντι 541.000 δολαρίων με ένα μέρος των εσόδων να πηγαίνει σε ένα ίδρυμα για έρευνες κατά του Πάρκινσον.


Το Γεράκι της Μάλτας


Το αγαλματίδιο της ταινίας του 1941, με πρωταγωνιστή τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, έγινε ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια που έγιναν ποτέ, όταν πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2013 για 4,1 εκατομμύρια δολάρια. Το μολυβδένιο αγαλματίδιο θεωρείται ότι ήταν το αυθεντικό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, αλλά έχουν εμφανιστεί και άλλα από γύψο. Δεδομένου ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ταινία, το πραγματικό γεράκι δεν μπορεί να εντοπιστεί με βεβαιότητα.


Το lightsaber του Luke Skywalker


Το lightsaber που χρησιμοποιούσε ο Mark Hamill ως Luke Skywalker στο Star Wars: A New Hope (1977) και το The Empire Strikes Back (1980) πουλήθηκε το 2008 για 240.000 δολάρια. Το lightsaber ήταν από ένα σωλήνα ενός φλας μιας παλιάς κάμερας Graflex και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τοποθετούνταν ένα ξύλινο κοντάρι εκεί όπου θα ήταν η λεπίδα. Έριχναν μια ειδική βαφή στο κοντάρι που έκανε ευκολότερο το ειδικό εφέ που πρόσθεταν μετά.


Το φόρεμα της Όντρεϊ Χέπμπορν από το Ωραία μου Κυρία


Το φόρεμα και το καπέλο που φορούσε η Χέπμπορν πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2011 για 3,7 εκατομμύρια δολάρια.


Το κουστούμι του Δειλού Λιονταριού από τον Μάγο του Οζ


Το 2014 το κοστούμι του Λιονταριού πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Το κουστούμι ήταν από πραγματικά δέρματα λιονταριού και ζύγιζε σχεδόν 60 κιλά.


via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: