Τα φαντάσματα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Τσεχία Φαντάσματα στα στασίδια και στους διαδρόμους της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σε χωριό της Τσεχίας! Ο ναός στο χωριό Λούκοβα (Lukova) έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πενήντα χρόνια. Η τελευταία συγκέντρωση έγινε στην εκκλησία του 14ου αιώνα, το 1968, όταν σε εξέλιξη ήταν μια νεκρώσιμη ακολουθία.

Τα φαντάσματα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Τσεχία


Φαντάσματα στα στασίδια και στους διαδρόμους της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σε χωριό της Τσεχίας!

Ο ναός στο χωριό Λούκοβα (Lukova) έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πενήντα χρόνια.
Η τελευταία συγκέντρωση έγινε στην εκκλησία του 14ου αιώνα, το 1968, όταν σε εξέλιξη ήταν μια νεκρώσιμη ακολουθία.


Τότε, μέρος της οροφής κατέρρευσε, προκαλώντας πανικό στους ανθρώπους, οι οποίοι έτρεξαν να σωθούν. Πιστεύοντας ότι επρόκειτο για σημάδι κακής τύχης, οι ντόπιοι εγκατέλειψαν τη μεσαιωνική εκκλησία.

Τα κηρύγματα και οι τελετές γίνονταν εκτός ναού, ο οποίος υπέστη πολλές ζημιές στο πέρασμα των ετών.


Όλα αυτά μέχρι το 2014. Εκείνη την εποχή ένας καθηγητής ζήτησε από τους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας να εντοπίσουν μια κατάλληλη, αλλά ερειπωμένη, εκκλησία για την τοποθέτηση ενός έργου τέχνης τους.

Ο φοιτητής Γιάκουμπ Χάντραβα (Jakub Hadrava) ήρθε σε επαφή με έναν ντόπιο, ο οποίος πρόσεχε και ενδιαφερόταν για την επισκευή της οροφής του ναού. Η εκκλησία πληρούσε τις προϋποθέσεις του, για να εγκαταστήσει τα γλυπτά του: Η στέγη ήταν κατεστραμμένη, αλλά το εσωτερικό παρέμενε λειτουργικό.


Ο Χάντραβα έφτιαξε μια σειρά από γύψινες απόκοσμες μορφές, ντυμένες με χιτώνα, να κάθονται στα στασίδια του ναού ή να στέκονται στους διαδρόμους του. Μάλιστα, οι λευκές μορφές με τον κατάλληλο φωτισμό τη νύχτα, κάνουν την εκκλησία να δείχνει περισσότερο απόκοσμη.

Όμως, το έργο τέχνης έφερε και λεφτά, καθώς τουρίστες έσπευσαν να δουν την πιο «τρομακτική» εκκλησία στον κόσμο. Το παγκάρι γέμισε με χρήματα από δωρεές, ανοίγοντας το δρόμο για επισκευές στην εκκλησία.

 


Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: