Η στοιχειωμένη βίλα του Μαρκ Τουέιν! Μια άγνωστη πλευρά της ζωής του θρυλικού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν, αποκαλύπτει το αρχοντικό του στο Κονέκτικαντ, που λένε πως είναι στοιχειωμένο! Η βίλα χτίστηκε μεταξύ του 1874 και του 1891, στο Χάρτφορντ. Το στυλ του σπιτιού είναι γοτθικό και έχει 25 δωμάτια. Εκεί, έγραψε τα βιβλία που τον έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο, τις «περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν» και τις «περιπέτειες του Τομ Σόγιερ». Ο Τουέιν άφησε το σπίτι για να πάει σε μια περιοδεία στην Ευρώπη. Ενώ βρισκόταν μακριά, η κόρη του, Σούζι, πέθανε από μηνιγγίτιδα. Ο μεγάλος πόνος για την απώλεια του παιδιού του, τον έκανε να μην επιστρέψει ποτέ σε αυτό το σπίτι.

Η στοιχειωμένη βίλα του Μαρκ Τουέιν!

Μια άγνωστη πλευρά της ζωής του θρυλικού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν, αποκαλύπτει το αρχοντικό του στο Κονέκτικαντ, που λένε πως είναι στοιχειωμένο!



Η βίλα χτίστηκε μεταξύ του 1874 και του 1891, στο Χάρτφορντ. Το στυλ του σπιτιού είναι γοτθικό και έχει 25 δωμάτια. Εκεί, έγραψε τα βιβλία που τον έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο, τις «περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν» και τις «περιπέτειες του Τομ Σόγιερ».

Ο Τουέιν άφησε το σπίτι για να πάει σε μια περιοδεία στην Ευρώπη. Ενώ βρισκόταν μακριά, η κόρη του, Σούζι, πέθανε από μηνιγγίτιδα. Ο μεγάλος πόνος για την απώλεια του παιδιού του, τον έκανε να μην επιστρέψει ποτέ σε αυτό το σπίτι.

Η βίλα πουλώθηκε το 1903 και μετατράπηκε σε οικοτροφείο και βιβλιοθήκη πριν να γίνει μουσείο για τον συγγραφέα. Από τότε ξεκίνησε παραφυσική δραστηριότητα.

Ήδη από τη δεκαετία του 1960, τα μέλη του προσωπικού ανέφεραν «παρουσίες» και πράγματα που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Όπως μυρωδιά καπνού πούρων στην αίθουσα μπιλιάρδου και στο γραφείο, καθώς και η σιλουέτα μιας γυναίκας με ένα λευκό βικτοριανό νυχτικό, που έλεγαν πως ήταν η Σούζι.

Σήμερα η βίλα του Μάρκ Τουέιν προσφέρεται για όσους έχουν παραφυσικές ανησυχίες, και κάθε Οκτώβρη γίνεται περιήγηση στα παράξενα μέρη του σπιτιού.

mark1 

mark3 

mark2 

mark4

 via
(με πληροφορίες και εικόνες από My Modern Met)
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: