Τον προηγούμενο μήνα, ο Βραζιλιάνος κριτικός ταινιών και ανεξάρτητος film editor Diego Carrera, δημοσίευσε το "History of Horror" (Ιστορία του Τρόμου), το οποίο περιγράφει ως ένα "χρονοδιάγραμμα αισθητικά όμορφων ταινιών τρόμου από όλο τον κόσμο που επηρέασαν". Σκοπός του Carrera δεν ήταν να δημιουργήσει μια "best of" λίστα. Η καλύτερη ταινία τρόμου κάθε χρόνου από το 1895 σε ένα supercut 10 λεπτών
Η καλύτερη ταινία τρόμου κάθε χρόνου από το 1895 σε ένα supercut 10 λεπτών


Τον προηγούμενο μήνα, ο Βραζιλιάνος κριτικός ταινιών και ανεξάρτητος film editor Diego Carrera, δημοσίευσε το "History of Horror" (Ιστορία του Τρόμου), το οποίο περιγράφει ως ένα "χρονοδιάγραμμα αισθητικά όμορφων ταινιών τρόμου από όλο τον κόσμο που επηρέασαν".

Σκοπός του Carrera δεν ήταν να δημιουργήσει μια "best of" λίστα.

Επιλέγοντας μια ταινία τρόμου από κάθε χρονιά, το βίντεο ξεκινάει με το The Execution of Mary, Queen of Scots, του 1895 και καταλήγει με το The Witch του 2016.

Ενδιάμεσα υπάρχουν κλασικές ταινίες όπως τα A Trip to the Moon (1902), Nosferatu (1922), Night of the Living Dead (1968), Jaws (1975), Carrie (1976), Alien (1979), The Shining (1980), The Ring (1998) και The Conjuring (2013).

Όσον αφορά το The Execution of Mary, Queen of Scots, ήταν ένα φιλμ διάρκειας 18 δευτερολέπτων που σκηνοθέτησε ο Τόμας Έντισον.

Χρησιμοποίησε επαγγελματίες ηθοποιούς και επεξεργάστηκε το φιλμ για να δείξει τη σκηνή που κόβεται το κεφάλι της βασίλισσας. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ρεαλιστικό ήταν για ένα κοινό που δεν είχε δει ποτέ πριν ταινία...




via

Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: