DIY μυστικά ομορφιάς για κάθε χρήση! Μερικά έξυπνα μυστικά ομορφιάς που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο σπίτι, για υγιή μαλλιά και επιδερμίδα. Σκεφτείτε διάφορα φρούτα που τρώμε καθημερινά, ή και λαχανικά που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, όπως το κρεμμύδι. Σίγουρα, είναι τέλεια για μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά η χρησιμότητά τους δεν σταματά εκεί. Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη που μπορούν να έχουν αυτά τα υλικά για το δέρμα και τα μαλλιά μας.

 
 DIY μυστικά ομορφιάς για κάθε χρήση!

Μερικά έξυπνα μυστικά ομορφιάς που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο σπίτι, για υγιή μαλλιά και επιδερμίδα.


Σκεφτείτε διάφορα φρούτα που τρώμε καθημερινά, ή και λαχανικά που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, όπως το κρεμμύδι. Σίγουρα, είναι τέλεια για μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά η χρησιμότητά τους δεν σταματά εκεί. Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη που μπορούν να έχουν αυτά τα υλικά για το δέρμα και τα μαλλιά μας.

Για υπερμελάγχρωση και σκοτεινές κηλίδες = χυμός λεμονιού και ένα κρεμμύδι

Ο χυμός λεμονιού και το κρεμμύδι είναι όξινα, και όταν συνδυάζονται, μπορούν να φτιάξουν ένα ήπιο αλλά αποτελεσματικό μείγμα που θεραπεύει από την υπερμελάγχρωση και τις σκούρες κηλίδες. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλά νέα, μιας και οι περισσότερες φαρμακευτικές λύσεις για αυτό το πρόβλημα είναι φορτωμένες με χημικές ουσίες. Αναμείξτε το ¼ ενός κρεμμυδιού με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, και εφαρμόστε στην περιοχή με μια μπατονέτα. Αφήστε το για 10-15 λεπτά, και έπειτα ξεπλύνετε με ένα ήπιο καθαριστικό.

Ξηρά πόδια και χέρια με κάλους = γάλα αμυγδάλου και καφές

Για να κάνετε ένα απαλό scrub στα χέρια και τα πόδια, συνδυάστε γάλα αμυγδάλου με κόκκους καφέ που σας περίσσεψαν από την καφετιέρα. Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, και οι κόκκοι του καφέ κάνουν πολύ καλή απολέπιση, σφίγγοντας προσωρινά το δέρμα. Συνδυάστε 2 κούπες γάλα αμυγδάλου με τους κόκκους καφέ και τοποθετήστε το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Θαμπό δέρμα = τσάι μέντας

Δεν χρειάζεται να επενδύουμε μόνο σε κρέμες και άλλα προϊόντα τοπικής χρήσης για να έχουμε λαμπερό δέρμα. Μπορούμε να πιούμε και μία τέλεια κούπα τσάι μέντας. Το τσάι μέντας αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας την επιδερμίδα μας να λάμπει—και, ακόμα καλύτερα, μειώνει και το στρες.

Αστάθεια στο χρώμα της επιδερμίδας, και βλάβη από υπεριώδη ακτινοβολία = φράουλες και μέλι

Οι φράουλες είναι γεμάτες βιταμίνη C, αλλά και με σαλικυλικό οξύ, που βρίσκεται συχνά σε προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή. Όταν τις συνδυάζουμε με το μέλι, που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, δημιουργούν μία πολύ ισχυρή μάσκα ομορφιάς, που καθαρίζει το δέρμα. Τρεις φράουλες και μια κουταλιά της σούπας μέλι είναι αρκετά. Τοποθετήστε στο πρόσωπο και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 15 λεπτά.

Ξηρά μαλλιά που φριζάρουν = λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει εκπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες, και μπορεί να θρέψει τα μαλλιά. Μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στα μαλλιά μας αφού τα περάσουμε με σαμπουάν, αφήνουμε για δέκα λεπτά και ξεπλένουμε με σχετικά κρύο νερό.

Λερωμένα μαλλιά = μηλόξυδο

Πολλές φορές τα μαλλιά μας κρατούν πάνω τους κατάλοιπα από το σαμπουάν και τα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, όπως και σκόνη και φυσικά έλαια. Δεν είναι πιτυρίδα, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό και να βαραίνει τα μαλλιά μας, κάνοντας το χρώμα τους θαμπό. Μία εύκολη λύση είναι το μηλόξυδο. Εφαρμόστε το στα μαλλιά με μια χτένα και αφήστε το για πέντε λεπτά, προτού λούσετε τα μαλλιά σας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
via
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: