Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις κάτω των 170 ευρώ θέλει να πετύχει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο κρίσιμο ραντεβού με το κουαρτέτο των δανειστών για το Ασφαλιστικό, στις 8 Ιανουαρίου.  Αντίθετα, αναπόφευκτη είναι  η μείωση κατά 20% περίπου που προτείνει για τις «υψηλές» επικουρικές, άνω των 400 ευρώ.
Σύμφωνα με το σενάριο που προκρίνεται θα μείνουν ανέπαφες  οι επικουρικές κάτω των 170 ευρώ. Αντίθετα, για τους υπόλοιπους περίπου 711.000 δικαιούχους θα εφαρμοστούν περικοπές που θα υπολογίζονται κατά περίπτωση, βάσει του ποσοστού της μείωσης και των εισφορών που έχουν καταβληθεί. Μεγάλο κίνδυο αντιμετωπίζουν οι περίπου 82.000 δικαιούχοι, που παίρνουν επικουρικές άνω των 400 ευρώ, οι οποίοι απειλούνται με μείωση έως και 20%.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, μεσοσταθμικά οι περικοπές θα είναι της τάξης του 10%, καθώς κάποιοι συνταξιούχοι δεν θα επηρεαστούν καθόλου, ενώ κάποιοι θα υποστούν μεγαλύτερες περικοπές. Τα στοιχεία δείχνουν πως το «κενό» είναι περί τα 700 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατ. υπολογίζεται να καλυφθούν από την αύξηση των εισφορών και άλλα 200 εκατ. από την αξιοποίηση της περιουσίας. Οι κλιμακωτές παρεμβάσεις σχεδιάζεται να καλύψουν τα εναπομείναντα 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο της κυβέρνησης.
Το υπουργείο από την πλευρά του προτείνει αύξηση των εισφορών κατά 1% στις κύριες και κατά ακόμα 1% (0,5% από τους ασφαλισμένους και 0,5% από τους εργοδότες) στις επικουρικές.

Πηγη : foroline.gr
Μεταφόρτωση απο τον Λογιστή Λυκούδη Ιωάννη  http://logaccess.blogspot.gr/
Τυραννόσαυρος

Τυραννόσαυρος

Tyrann;osayrow. Ενημερωτικο περιοδικό ποικίλης ύλης. Όλα όσα σε ενδιαφέρουν μαζεμένα σε ένα site.

Post A Comment: